Slaatjes voor bij den bbq

Dit jaar werd de paasbrunch een paaslunch en met dit mooie weer kon een bbq'tje er niet aan ontbreken. Iedereen zorgde voor iets en ik stond in voor de groentjes.

Naast de tradi tomaatjes en boontjes, was er de koude rode kool (met azijn, olie, peper en suiker), en gebakken krielpatatjes met roosjes broccoli, rode ajuin en rozemarijn.
Ook een groene salade mag niet ontbreken :


Wat steken we daarin : salade, ruccola, preischeuten, fijn gesneden radijsjes, hier en daar een plukje koriander en rode kool scheuten.

Naast de groene salade, maakt ik ook nog een gele : mango-gembersalade:

Het is die fantastische kleur die uw bord tot een feestje maakt!

En hier gaat in : mango in blokjes snijden, ananas in stukjes snijden, pijpajuin fijn snijden , een spaans pepertje superfijn snijden , enkele takje koriander - alles mengen en overraspen met een stuk gember (2,5 cm;). Omdat ik nog wat rodebietscheuten overhad heb ik er die er als extra kleur nog bovenop gelegd. Dit is een heerlijk frisse combinatie. Nu nog een cote-a-l'os op de bbq en een kwartierke later kan je beginnen smullen.



2 opmerkingen: