Biscotti con cioccolato e pistacchio

We aten ze vorige week bij mijn zus (waarvoor dank), en vielen bij allen in de smaak.
Ik vroeg het recept en maakte ze na :

Biscotti con pistacchio


En dit maak je zo :
- dessert / - 20 personen / - 40 min

75 gr amandelen
75 gr pistachnoten
250 bloem
150 gr suiker
1/2 koffielepel bakpoeder
2 grote eieren (losgeklopt)
1 vanillestok
2 koffielepels sinaasappelzeste
bloemsuiker

1. Verwarm de oven voor op 180°. Giet de amandelen op een bakplaat en rooster ze 5 minuten. Let op dat ze niet aanbranden.
2. Meng de bloem met de suiker en het bakpoeder in een grote kom.
3. Roer de amandelen en pistachenoten, eieren, sinaasappelzeste en het merg van de vanillestok erdoor. meng alles tot een dik maar zacht deeg.
4. Verdele het deeg in 3 en maak van elk stuk een worst. Rol door de bloemsuiker. Leg de deegrollen op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze wat plat.
5. Bak ze in 20 min goudbruin
6. Neem de rollen uit de oven en snij ze diagonaal in fijne plakjes 5 mm tot 1 cm breed. leg de plakjes op een bakplaat en zet ze nog 2 tot 3 minuten in de oven.
7. Laat de biscotti afkoelen voor je ze serveert. 

Deze koekjes zijn ook heerlijk als je ze eens "dopt" in amaretto.


Ik maakte ook nog deze :
Biscotti con cioccolato



De noten verving ik door stukjes witte chocolade (75 gr.)
Ik voegde ook 50 gr amandelpoeder en 30 gr. cacaopoeder toe.

Terwijl alles mooi aan het bakken was, werden de etiketten opgemaakt.
Alles afkoelen, 't zakje in en etiket er op.



1 opmerking: