Aardappelnestjes

Ingrediënten voor 4 pers:
- middel grote aardappelen ( men rekent 1 aardappel meer volgens het aantal personen)
-1 ui
-1 teentje look
-1 ei
- 2 à 3 soeplepels paneermeel
- gehakte peterselie
- peper en zout
- klontje boter
                                                                                                                                                             


Werkwijze:

De aardappelen + de ui raspen, en alles in één kom doen . Pers  het teentje look en voeg het ei, de paneermeel en de gehakte peterselie bij. Kruid met peper en zout.
Meng alles goed door elkaar en maak er met de hand kleine goed aangedrukte nestjes van.
Bak in boter op een laag vuurtje ( kan gemakkelijk aanbranden) gedurende 10 à 12 minuten in een braadpan. Draai de nestjes geregeld in de pan zodat ze aan beide kanten mooi bruin zijn.

Men kan ook verschillende varianten op maken, door de aardappel die surplus gerekend wordt te vervangen door 1 wortel  of halve courgette ( schil aanlaten) of eventueel een mix van beide, maar dan de hoeveelheid aardappelen aanpassen.

Men kan ze ook op voorhand maken door 7 à 8 minuten aan te bakken en dan afgedekt (anders drogen ze uit) in de oven gedurende 10 minuten aan 60 à 70 °  te laten verder garen.           

Ik heb dit geserveerd met een varkenshaasje met mosterdsaus, verse boontjes en gebakken witloof met venkel.
Ja, het was lekker !                                                                                                             

1 opmerking:

  1. receptje gedaan, makkelijk om te maken en het is weer eens een leuke variant (en lekker!).

    BeantwoordenVerwijderen