Blondies

Neen. We bakken vandaag geen brownies maar wel "blondies".


Een kleine vorm (18 x 20 cm) invetten (ik gebruik liever bakpapier).
Gesmolten boter mengen met de bruine suiker, tot glad mengsel kloppen. Ei bijvoegen , vanille en eventuele extracten. Zout en bloem toevoegen. Flink kloppen.
Nu de verdere aanvullingen toevoegingen (ong. een kop): ik koos voor witte chocolade, chocolade met noten, een handvol cornflakes. Alles grof hakken en bij het mengsel toevoegen.


Nog een scheutje whisky (of cointreau) omroeren. In een voorverwarmde oven een 25-tal minuutjes laten bakken op een 180 graden. Op een rooster laten afkoelen en in stukken snijden.


 Voor de toevoegingen kan je ook voor het volgende kiezen :
• 1/2 tot 1 kop gehakte (en geroosterde) pecannoten
• 1/2 tot 1 kop chocoladechips
• 1/2 tot 1 kop gedroogde vruchten

1 opmerking:

  1. hm, dat klinkt als : de koffie is klaar en mijn gebak ook!
    Nice!!!!

    BeantwoordenVerwijderen