Moussaka

Ooit het recept van deze eenvoudige moussaka gevonden in een "flair".
Sindsdien maak ik hem altijd op die manier:


(Hoeveelheden zijn voor 3 à 4 personen).
Aardappelen koken en laten afkoelen.

750 gr gehakt bakken + 1 klein potje tomatenpuree erdoorheen roeren.
Een niet al te dikke bechamelsaus maken en een deel hiervoor over het gehakt gieten.
1 courgette, 1 aubergine en 2 à 3 uien grofsnijden (of in schijven) en een kwartiertje laten stoven + look toevoegen. Kruiden naar smaak.
De gstoofde groenten over het gehakt spreiden, een 4-tal tomaten in schijven snijden en er ook over verdelen.
De rest van de bechamel erover en bestrooien met wat geraspte kaas.
Daarna nog een 20-tal minuutjes in de oven.

Aardappelen bruneren in de pan, een handvol gesneden basilicum erover.
De aardappelen worden niet in de schotel gelegd maar apart geserveerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten